Creștere și devenire în relația părinte copil

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 24.10.2018 - 06.12.2018
6:00 pm - 9:00 pm

Location
Burtica Mea

Categories


Creștere și devenire în relația părinte copil – seria de ateliere de parentare empatică cu Adriana Boroș

Când vine copilul în viața noastră, pornim într-o călătorie care ne va duce pe multe drumuri ale propriei noastre vieți. Într-o călătorie de cunoaștere și de acceptare a ființei noastre interioare și descoperire a modului extraordinar în care se dezvoltă ființa umană.
Ca și orice călătorie inițiatică, vor fi perioade de euforie și bunăstare și perioade când vom întâlni obstacole pe care vom învăța să le gestionăm. Harap Alb a fost când în fântână, când la ospăț.
Așa că vă invit într-o călătorie inițiatică. Care este despre voi. Despre voi ca indivizi, despre voi ca părinți, despre voi ca oameni pe acest pământ.
Dacă vreți să creăm împreună acest basm, vă aștept să vă înscrieți la seria de 6 ateliere pregătite special pentru voi. Unde voi încerca să facilitez un proces cât mai puțin intruziv, în care fiecare dintre voi să vă găsiți spațiul să fiți voi și să vă descoperiți.

Tematicile celor 6 ateliere vor fi: 

De ce: Dacă în primele luni de viață suntem foarte centrați pe ceea ce avem de făcut acum, pe ocrotirea copilului și acceptarea noii noastre vieți, lucrurile se nuanțează cu cât copilul crește și devine activ în mediul nostru. Datorită unor viziuni adânc înrădăcinate în subconștientul colectiv, a unor modele învățate sau trăite, reacțiile noastre la comportamentele copiilor diferă de la o vârstă la altă și de la un moment la altul. Câteodată ne este mai ușor să gestionăm ceea ce se întâmplă, câteodată este mai greu si ceea ce facem nu ajută deloc copilul și nici pe noi.

Cu toții știm că educația, așa cum o știm noi, pornește de la niște premize clare. Suportând consecințele acțiunilor noastre, învățăm ce este bine și ce este rău.Dar oare asta este adevărat?

Care este variantă care se apropie cel mai mult de inima voastră?

  • Consecințele acțiunilor trebuie să fie aplicate de persoane din exterior sau sunt urmări logice ale faptelor (principul cauza – efect)?
  • Copilul poate să crească un adult responsabil fără pedepse și fără recompense?
  • Trebuie să fim noi cei care le arătăm consecințele acțiunilor lor sau acestea trebuie să rezulte din urmările faptelor?

Pentru mine părințeala se desfășoară exact pe principiul basmelor. Pornim într-o călătorie de descoperire, de creștere, de devenire, de conectare și de biruire. A noastră, a ființei noastre și a vieții noastre. Depinde de noi ce fel de personaj vrem să fim.

De multe ori, exact ca și prințul din poveste, suntem prinși în mijlocul unei lupte între inimă și minte. Uneori vom alege cu inima, alteori cu mintea. Acest echilibru instabil ne caracterizeaza toată viața noastră. dar putem să ne ușurăm unele aspecte.

Un copil vine pe lume cu tot ceea ce are nevoie pentru a crește și a deveni omul menit să fie. Rolul nostru ca părinți este să îl însoțim în acest drum al descoperirii de sine și a creșterii intelectuale, pentru a fii un OM echilibrat.

Copiii nu sunt ceva ce putem poseda sau deține în vreun fel. Când știm acest lucru în adâncul sufletului nostru, ne ajustăm feul în care îi creștem la nevoile lor, în loc să îi modelăm să se potrivească nevoilor noastre.

Când:
24 octombrie, ora 18:00 – Cine este copilul meu? Cine sunt eu ca parinte?
7 noiembrie, ora 18:00 – Emoțiile noastre și ale copiilor noștri. Ce facem cu ele?
14 noiembrie, ora 18:00 – Cum gestionăm comportamentele copiilor noștri
21 noiembrie, ora18:00 – Limite și comunicare eficientă în relația părinte copil
6 decembrie, ora 18:00 – Creștem copii cu bucurie și încredere în sine

Cum:
Prețul unui atelier este de 80 de ron/ pers sau 120 ron cuplu
Pentru partriciparea la toate cele trei ateliere, beneficiti de o reducere de 20 %, adica 320 Ron.
Seria de ateliere este gândită ca un drum pe care să mergem împreună. Si conexiunile de proces sunt neprețuite când sunt făcute cu dăruire și asumare.
Pentru înscrieri am creat acestți butonul Rezerva Acum
Vă rog să specificați dacă doriți să participați doar la anumite ateliere și denumirea lor când vă înscrieți.
După înscriere veți primi mai multe detalii despre desfăsurare și modalitatea de plată.
Cine:

________________________________________________________________________

Adriana Boros Fondator al Clubului Părinților Conștienți și al comunității UpGrade in Educație.

Odată cu nașterea mea ca mama, dragostea pentru psihologie a reînviat într-o formă foarte neașteptată. Nu m-aș fi gândit că voi deveni atât de pasionată de parenting, de educație și de dezvoltarea mea personală în aceste domenii. Responsabilitatea de a crește și ghida o persoană, m-a făcut să reevaluez toate valorile mele, toate viziunile legate de educație și nevoi. Am ajuns la concluzia că, făcând o combinație între instinct și ceea ce înveți sau ai învățat prin experiență, reușești să ajungi pe drumul corect înspre cunoașterea de sine și devenirea ta ca părinte conștient.

Formarea mea este în primul rând influențată de rolul meu de mamă, de bazele puse la facultatea de Psihologie și cursurile la care am ales să particip pentru a-mi lărgi aria de cunoștințe și a construi propia viziune în ceea ce privește parentingul. La moment sunt în formare ca educatoare Waldorf, precum și în terapia Imago. Clubul Părinților Conștienți este proiectul în care eu mă regăsesc și care mi-a adus cele mai multe împliniri sufletești. Mărturie stau cele peste 100 de ateliere susținute și sutele de părinți care au participat și care mă însoțesc în acest drum.

Ceea ce vă propun să experimentați la atelierele mele este un proces de descoperire personală și de restructurare a viziunilor despre relații și comunicare. Eu cred ca sunt doar un ghid discret în aceasta muncă pe care o faceți voi, părinții minunați care aveți curajul să experimentați și să vă descoperiți pe voi.

Mai multe despre Adriana Boros și articolele sale puteti găsi aici: http://www.parinticonstienti.com/

Bookings

Bookings are closed for this event.

About the Author

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these

No Related Post