Emoțiile la oamenii mici și mari

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 12.07.2018
5:30 pm - 9:30 pm

Location
Fundația Bitonic

Categories


”Empatia este despre a găsi în tine ecouri ale celeilalte persoane” (Mohsin Hamid)

Vorbim foarte mult despre emoții în această perioadă, despre cât de importante sunt, despre cât de bine este să le exprimi și să nu le inhibi. Conștientizarea mea este că suntem în punctul în care vorbim mai mult despre ele, decât să le trăim și gestionăm cu adevărat.

În continuare emoțiile copiilor noștri ne sperie. De multe ori le luăm personal sau le analizăm ca o evaluare a modului în care ne facem treaba de părinți. Câteodată emoțiile lor trezesc în noi emoții despre care nu știam și reacții care ne sperie. Știm ce nu vrem să facem în relația cu copiii noștri, dar nu avem tot timpul mecanismele necesare. Citim cărți sau articole, ni se pare că lucrurile sunt logice și ușor de implementat, dar realitatea lovește și ne trezim că reacționăm în paternuri vechi deja foarte bine întărite.

Dezvoltarea umană a fost axată preponderent pe partea rațională și emoțiile erau considerate de multe ori o slăbiciune sau erau tratate poetic de artiști. Tendința umană a fost să se separe de ele pentru că viața emoționale nu este predictibilă. De multe ori pare că ne încurcă rațiunea și capacitatea de a lua decizii. Așa că am învățat să fugim de ele, să nu ne uităm la ele, să le ignorăm că așa vor trece și rațiunea va câștiga bătălia.

Dar, întotdeauna practica bate teoria și viața ne arată că lucrurile sunt mult mai complexe decât credeam noi. Corpul nostru nu este un mecanism cu butoane on/off. Dar este un circuit complex, care comunică permanent și dezechilibrele dintr-o parte afectează în moduri foarte concrete întregul mecanism.
SI chiar dacă credem la un moment dat că am reușit să învățăm să ne gestionăm emoțiile, copiii noștri au darul de a ne demonstra contrariul :) și dezvelesc strat după strat în lumea noastră interioară, pentru a ne provoca să ne uităm mai departe, să vindecăm mai departe și să ne acceptăm cu tot ceea se suntem și trăim noi.
Una dintre cele mai mari provocări ale vieții de părinte este să ne menținem calmul. De foarte multe ori ne trezim în situații în care lipsa noastră de control ne uimește sau chiar ne șochează. Strigătele au devenit noile palme la fund ale generației noastre.

Vă invit la acest atelier să descoperim lucruri despre viața noastră interioară, despre cum funcționează emoțiile și modul în care povestea noastră biografică ne influențează ceea ce suntem azi. Vă invit la o călătorie introspectivă în viața voastră emoțională prin care să identificăm strategii personale de gestionare a emoțiilor noastre si a emoțiilor copiilor noștri. Astfel, la atelier vom învăța:
– cum ne ajută emoțiile să ne cunoaștem
– ce este empatia și cum o modelăm copiilor noștri
– creierul și viața noastră emoțională
– de ce strigăm și cum să ne oprim
– tehnici de relaxare și gestionare a emoțiilor
– care este povestea personală și modul în care aceasta ne influențează
– exerciții practice de conștientizare
– despre importanța conectării cu sine și cu ceilalți

Unde: Fundația Bitonic
Când: 12 iulie, ora 17:30
Cum: datorită faptului că locurile sunt limitate, vă rog sa completați formularul de înscriere pe care îl găsiți apăsând butonul Rezervă Acum.
Contribuția binevenită: 250 lei

Bookings

Bookings are closed for this event.

About the Author

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these

No Related Post