Validarea emoțională în relația cu copilul

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 17.10.2017
6:00 pm - 9:30 pm

Location
Fundația Bitonic

Categories


Simți cum încep să îți transpire mâinile, cum fața începe să ardă, sa simți mișcări la nivel de stomac si presiune care crește și crește. Și oricât ai vrea să te stăpânești, la un moment dat te trezești într-un iureș emoțional pe care nu mai poți să îl controlezi. Toate manifestările la nivel vegetativ se exteriorizează prin strigăt, plâns, agresivitate, furie.

Aceasta este o manifestare emoțională pe care nu am știut să o gestionăm. În care rațiunea se odihnește și doar sistemul limbic are microfonul.
Multa vreme ni s-a spus că un astfel de comportament este semn de slăbiciune, semn de boală mentală, că persoanele inteligente nu au astfel de reacții, că cei curajoși nu simt frică, că băieții nu sunt niște plângacioși, că o fetiță care se enervează nu este frumoasă, etc.
Relația noastră cu emoțiile este un confuza și nu știm ce să facem cu ele nici în relația cu propria persoană, nici în relația cu copiii noștri.

Și totuși, în orice relație ne-am afla, avem momente în care ne comportăm inadecvat, suntem supărați sau nu reușim să gestionăm emoțiile pe care le simțim. Creșterea psihică are loc în interiorul nostru și conflictele interioare sunt rezolvate de noi înșine. Însă, de cele mai multe ori reacția celor din jur ne poate oferi sprijin sau ne poate destabiliza și mai mult.
Pentru copii totul este nou. Stimularea este foarte puternică și capacitatea lor de diseminare a stimulilor relevanți este scăzută. Cu cât aceștia cresc și se dezvoltă, vor invăța să gestioneze situațiile conflictuale, însă au nevoie de un model pozitiv și au nevoie să fie ghidați pentru a deprinde modalități constructive de a rezolva conflicte, de a gestiona emotii puternice, etc.

Furia nu este altceva decât o reacţie la ceea ce e nou, greu de înţeles şi explicat. Furia e un mecanism prin care ne arată că în interiorul lor există un conflict, există un proces de creştere. Chiar dacă de multe ori înțelegem asta, este complicat să acceptăm tot timpul această exprimare emoțională. Nu reușim să avem reacții foarte consecvente, mai mult de atât, nu știm care ar fi reacția adecvată.
Furia copiilor și ceea ce trezește în noi, reprezintă o situație foarte complexă și la acest seminar dorim să vă oferim câteva repere prin care aceste situații să devina din ce în ce mai ușoare.

Ceea ce ne dorim pentru acest atelier este o experientiere mai concretă a ce înseamnă gestionarea emoțiilor, modul în care identificăm emoțiile și cum le punem în cuvinte.
Conceptul de validare emoțională nu este nou, dar experiența de la alte ateliere ne arată că este nevoie de mai multă practică și internalizare a ce înseamnă de fapt să primești emoția copilului.

  • La atelier vom învăța despre:
  • tantrumurile copiilor și cum le gestionăm. De ce apar și cât sunt de importante
  • Ce înseamnă validare emoțională și cum putem pune acest concept în practică
  • Cum comunicăm emoțional cu copilul de la 7-12 ani
  • Rolul social și interacțiunile sociale ale copilului
  • Agresivitatea copiilor. Cum o gestionăm
  • Exerciții practice de comunicare empatică, ascultare și validare emoțională

Când: 17 octombrie, ora 18:00
Gazdă: Fundația Bitonic
Cum: Pentru a putea participa la eveniment, vă rugăm să completați formularul de înscriere:
care il gasiti mai jos, apasand butonul: REZERVĂ ACUM
Contribuția binevenită este de 250 lei/ persoană. Vă așteptăm!

Bookings

Bookings are closed for this event.

About the Author

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these

No Related Post