Atelier #13: Putem educa fără pedepse și recompense?

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 19.12.2015
1:00 pm - 5:00 pm

Location
ILTC Moldova

Categories No Categories


Sâmbăta de parenting conștient. Atelier #5: Putem educa fără pedepse și recompense?
Banner atelier 2Ce: Întâlnirea din cadrul seriei de evenimente “Sâmbăta de parenting conștient” se va desfășura sub forma unui training dinamic în care vom discuta despre pedepse, recompense și cu ce putem să le înlocuim în relaționarea cu copiii noștri. Vom răspunde la întrebări concrete legate de modul în care putem să gestionăm relaționarea cu copiii, fără a ne poziționa în lupte de putere epuizante si vom descoperi modalități de creștere a copiilor bazate pe relaționare, comunicare și soluționare de probleme.
De ce: Educația, așa cum o știm noi, pornește de la niște premize clare. Suportând consecințele acțiunilor noastre, invățăm ce este bine si ce este rau.

  • Consecințele acțiunilor trebuie să fie aplicate de persoane din exterior sau sunt urmări logice ale faptelor (principul cauza – efect)?
  • Copilul poate să crească un adult reponsabil fără pedepse și fără recompense?
  • Trebuie să fim noi cei care le aratăm consecintele acțiunilor lor sau acestea trebuie să rezulte din urmările faptelor?

Toate aceste întrebări sunt în mintea fiecărui părinte. Şi fiecare părinte pornește de la premiza că își dorește ce este mai bine pentru copilul lui.
Copiii noştri pot fi educați fără a folosi pedepse şi recompense, pornind de la înţelegerea nevoilor lor şi de la faptul că educația punitivă nu este eficientă. Atunci când descoperim această realitate, lucrurile se întâmplă natural și fără lupte epuizante de putere.
Vom discuta despre: time-out, pedpese corporale, pedepse verbale, privare de privilegii, recompense materiale sau verbale, impactul emoțional asupra copiilor și efectul acestora pe termen lung.
Când: 19 decembrie, ora 13:00
Gazdă: ILTC MOldova str. Petru Rareș nr. 43
Cum: pentru o mai bună organizare a evenimentului, vă rugăm să completați formularul de înscriere pe care il găsiți aici:
Contribuția binevenită este de 200 lei/ persoană.
Vă așteptăm!

Bookings

This event is fully booked.

About the Author

You may also like these

No Related Post