Cine sunt eu…

0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second
Să devii părinte este călătorie.
Care nu se încheie atunci când copilul vine pe lume efectiv, dar care, de fapt, abia începe…
Iar călătoria spre tine este cel mai important dar pe care îl poți oferi copiluli tău.

????De cînd am devenit mama unui băiat special, am realizat că a fi părinte este un drum pe care mergi constant, alături de copilul tău și prin care te descoperi pe tine, în primul rând. Interacțiunea cu părinții și oameni din educație mi-au adus multă experiență, înțelegere și mai ales conștientizarea faptului că lucrurile sunt în practică mult mai complicate decât în teorie ????

Cei 9 ani de când lucrez cu părinți și oameni din educație și cei 12 ani de când am un copil special, al meu, mi-a adus foarte multe revelații și conștientizări. Și multe lucruri le simt diferit acum față de cum le simțeam acum 5 sau 10 ani….

Odată cu nașterea mea ca mama, dragostea pentru psihologie a reînviat într-o formă foarte neașteptată. Nu m-aș fi gândit că voi deveni atât de pasionată de parenting, de educație și de dezvoltarea mea personală în aceste domenii. Responsabilitatea de a crește și ghida o persoană, m-a făcut să reevaluez toate valorile mele, toate viziunile legate de educație și nevoi. Am ajuns la concluzia că, făcând o combinație între instinct și ceea ce înveți sau ai învățat prin experiență, reușești să ajungi pe drumul corect înspre cunoașterea de sine și devenirea ta ca părinte conștient.
Formarea mea este în primul rând influențată de rolul meu de mamă, de bazele puse la facultatea de Psihologie și cursurile la care am ales să particip pentru a-mi lărgi aria de cunoștințe și a construi propria viziune în ceea ce privește parentingul.
Dintre lucurile care le-am studiat de- alungul timpului, au fost cîteva momente extrem de importante pentru mine.
????Am urmat cursul de educatoare Waldorf.
????Sunt Master NLP si consilier prin Terapia Narativă.
????Sunt în formare ca Profiler
????Cursuri de formare cu Dan Siegel, Gabor Mate si John Gottman.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

About the Author

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these