Cum stabilim limitele și regulile în relația cu copilul

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 18.03.2017
2:00 pm - 6:00 pm

Location
Institutul de Fizică Aplicată al AȘM

Categories


Pornind de la o viziune care ne fixează în paradigma consecințelor și pedepselor pe care trebuie sa le suportăm atunci când facem lucruri care înalcă regulile, este foarte complicat să acceptăm că relaționarea conștientă se poate baza și pe un alt set de valori, care nu pornesc nici de la impunere și nici nu cad în capcana permisivității.

Pentru a trasa reguli sau a stabili limite autentice, este necesar să ne cunoaștem pe noi înșine foarte bine să reușim să identificăm cât mai autentic ceea ce simțim și ceea ce avem nevoie și trebuie să avem o relaționare bazată pe respect cu ceilalți.

Viața noastră împreună cu copiii este o provocare continuă prin care creștem și ne dezvoltăm împreuna. Din experiența mea de educator parental din ultimii 4 ani, am ajuns la concluzia ca una dintre cele mai complicate decizii cu care se confrunta părinții este cea legată de regulile și libertățile pe care le au copiii. Nimic din viața noastră de părinți nu pare să fie așa de greu ca stabilirea acestui echilibru intre libertate si limită. Încercând să schimbăm paradigma educațională și să oferim copiilor noștri un alt model de relaționare, ne simțim prinși la mijloc între ceea ce a fost întărit in mintea noastră de-a lungul zecilor de ani și intuiția și emoția că lucrurile pot sa fie diferite si creșterea unui copil să fie o călătorie de cunoaștere și dezvoltare personală.

Astfel, va invit să discutăm despre libertate și limite în educația copiilor. Despre cum putem schimba paradigma asupra disciplinei și care este poziția noastră ca părinti în cadrul acestei relații.

La această întâlnire vom discuta despre:

  • stilurile de parentare și disciplina
  • ce sunt nevoile și cum le identificăm
  • ce înseamnă relaționare bazată pe satisfacerea nevoilor personale
  • Ce sunt limitele personale, cum le trasăm empatic. Întărirea și schimbarea limitelor în funcție de nevoile membrilor familiei
  • Cum putem preveni comportamentele nedorite ale copiilor
  • Cum intervenim atunci când comportamentul deja a avut loc
  • Rezolvarea de probleme

Când: 18 martie, ora 14:00

Unde: Institutul de Fizica Aplicata, str. Academiei nr. 5

Cum: având în vedere că locurile sunt limitate, completați formularul de înscriere pe care îl găsiți mai jos

Contribuție benevolă: 200 lei

Trainer: Adriana Boroș este educator parental de 5 ani. Are studii în psihologie și a întemeiat comunitatea Clubul Părinților Conștienți, în cadrul căruia organizează ateliere de parentare conștientă. Este mama unui băiat minunat, care are 6 ani și datorită căruia a luat acest drum al parentării conștiente.
“Crezul meu este că o relație echilibrată cu copilul nostru, înseamnă o relație echilibrată cu sinele nostru. Copiii ne învață multe lucruri despre noi înșine și dacă avem deschiderea necesară, vom putea porni pe un drum al vindecării și apoi descoperirii de sine.
Ceea ce am învățat de la părinții minunați care au venit de-a lungul timpului la atelierele organizate de mine, e că acest proces de schimbare si construire a unei relații armonioase cu copilul este unul permanent. Este un proces de încercare și eroare continuu, cu zile mai bune și zile mai complicate, dar o dată intrat pe acest drum, nu mai este cale de întoarcere.”

Bookings

Bookings are closed for this event.

About the Author

You may also like these

No Related Post