Comunicare eficientă în relația părinte-copil

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 18.02.2017
2:00 pm - 6:00 pm

Location
Filopedia Montessori

Categories


“Dacă nu avem stăpânire asupra capacităților noastre emoționale, dacă nu avem conștiință de sine, dacă nu avem capacitatea de a gestiona emoțiile dificile, atunci nu putem avea nici empatie, nici relații frumoase și, indiferent cât de inteligenți am fi, nu vom ajunge prea departe.” – Daniel Goleman, Inteligența Emoțională

CE: Auzim atâtea lucruri despre comunicare azi. Cât este de importantă, ce beneficii aduce o comunicare eficientă, cât este de important să exprimăm ceea ce simțim. Și ne dorim tare să punem în practică ceea ce citim și ceea ce auzim de la alții. Însă, de multe ori nu ne iese. Nu reușim să controlăm acele paternuri de comunicare întărite de-a lungul timpului.
Atunci când vorbim de comunicare este necesar să înțelegem că este un drum cu doua sensuri și ca eficiența ei ține foarte mult și de ascultare și măiestria cu care o facem. Limbajul non-verbal este cel care transmite mesajul emoțional și la acest mesaj, copiii noștri răspund cel mai bine.
Conștient sau nu, ne îndrumăm constant copiii în privința gestionării emoțiilor. Mai mult, majoritatea interacțiunilor dintre noi și copil reprezintă schimburi emoționale de un fel sau altul. Felul în care noi părinții reacționăm în fața emoțiilor copilului îi va modela relația cu emoțiile pentru tot restul vieții sale.
Totodată baza unei relații sănătoase stă într-o comunicare eficientă, bazată pe respect și ascultare reciprocă.

Ce vom învăța la atelier:

  • ce este comunicarea. Elemente ale comunicării non-verbale. Tipuri de comunicare ineficiente.
  • patternuri de comunicare învățate din copilărie
  • comunicare non-violentă. Elemente introductive
  • inteligența emoțională –  aspecte introductive
  • exerciții de comunicare și validare emoțională

CUM: Contribuție benevolă: 50 lei. Având în vedere că locurile sunt limitate, completați formularul de înscriere pe care îl găsiți accesând butonul REZERVĂ, unde găsiți toate detaliile participării la workshop.
sau apăsați butonul de înscriere pe care îl găsiți pe pagina noastră: https://www.facebook.com/ClubulParintilorConstienti

Adriana Boroș – fondator Clubul Părinților Conștienți și comunitatea UpGrade  in Educație. Totodată comunitatea este susținută de situl www.parinticonstienti.com
Odată cu nașterea mea ca mama, dragostea pentru psihologie a reînviat într-o formă foarte neașteptată. Nu m-aș fi gândit că voi deveni atât de pasionată de parenting, de educație și de dezvoltarea mea personală în aceste domenii. Responsabilitatea de a crește și ghida o persoană, m-a făcut să reevaluez toate valorile mele, toate viziunile legate de educație și nevoi. Am ajuns la concluzia că, făcând o combinație între instinct și ceea ce înveți sau ai învățat prin experiență, reușești să ajungi pe drumul corect înspre cunoașterea de sine și devenirea ta ca părinte conștient.
Am absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației și la moment sunt ăn formare ca educatoare Waldorf, însă Clubul Părinților Conștienți este proiectul în care eu mă regăsesc și care mi-a adus cele mai multe împliniri sufletești. Mărturie stau cele peste 50 de ateliere susținute și sutele de prinși care au venit și care mă însoțesc în acest drum.
Ceea ce vă propun să experimentați la atelierele mele este un proces de descoperire personală și de restructurare a viziunilor despre relații și comunicare. Eu cred ca sunt doar un ghid discret în aceasta muncă pe care o faceți voi, părinții minunați care aveți curajul să experimentați și să vă descoperiți pe voi.

Bookings

Bookings are closed for this event.

About the Author

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these

No Related Post