Educația copiilor între libertate și reguli

Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 23.02.2022
7:00 pm - 10:00 pm

Categories No Categories


?De ce să fii alături de noi:
Să devii părinte este călătorie. Care nu se încheie atunci când copilul vine pe lume efectiv, dar care, de fapt, abia începe…

?De cînd am devenit mama unui băiat special, am realizat că a fi părinte este un drum pe care mergi constant, alături de copilul tău și prin care te descoperi pe tine, în primul rând. Iar cei 9 ani de cînd lucrez cu părinți și oameni din educație mi-au adus multă experiență, înțelegere și mai ales conștientizarea faptului că lucrurile sunt în practică mult mai complicate decât în teorie ?
Ceea ce vreau să experimentăm împreună în cele 5 întâlniri este acel spațiu de siguranțăîn care să putem să ne uităm la noi înșine cu inima deschisă, să ne vedem exact în ce moment al propriei călătorii suntem și să găsim soluții personalizate pentru a clădi o relație armonisoasă și bazată pe încredere, atât cu noi înșine, cât și cu copiii noștri.
Cei 9 ani de când lucrez cu părinți și oameni din educație și cei 12 ani de când am un copil special, al meu, mi-a adus foarte multe revelații și conștientizări. Și multe lucruri le simt diferit acum față de cum le simțeam acum 5 sau 10 ani….

?Ce vă propunem:
Viața noastră cu copiii este o provocare continuă prin care creștem și ne dezvoltăm împreuna. Din experiența mea de facilitator și discuțiile cu părinții din ultimii 4 ani, am ajuns la concluzia ca una dintre cele mai complicate decizii cu care se confrunta părinții este cea legată de regulile și libertățile pe care le au copiii. Nimic din viața noastră de părinți nu pare să fie așa de greu ca stabilirea acestui echilibru intre libertate si limită. Încercând să schimbăm paradigma educațională și să oferim copiilor noștri un alt model de relaționare, ne simțim prinși la mijloc între ceea ce a fost întărit în mintea noastră de-a lungul zecilor de ani și intuiția și emoția că lucrurile pot sa fie diferite si creșterea unui copil să fie o călătorie de cunoaștere și dezvoltare personală.
?Vă invit să discutăm despre libertate și limite în educația copiilor.
?Despre cum putem schimba paradigma asupra disciplinei și care este poziția noastră ca părinți in cadrul acestei relații.
?Crezul meu este că o relație echilibrată cu copilul nostru, înseamnă o relație echilibrată cu sinele nostru. Copiii ne învață multe lucruri despre noi înșine și daca avem deschiderea necesară, vom putea porni pe un drum al vindecării și apoi descoperirii de sine.
Acest proces de schimbare si construire a unei relații armonioase cu copilul este unul permanent. Este un proces de încercare și eroare continuu, cu zile mai bune și zile mai complicate, dar o dată intrat pe acest drum, nu mai este cale de întoarcere.
?Ce înseamnă disciplina și care este scopul ei
?Strategii de integrare și dezvoltare neurologică pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor
?Diferența între reguli, limite și porunci
?Limitele personale

?Cum puteți participa:
Participarea la ateliere se face în mai multe etape.
?Vă înscrieți completând formularul de mai jos sua prin mesaj privat
?Veți primi un email în care vor fi specificate modalitățile de plată.
După efectuarea plății, veți primi linkurile de ZOOM pentru întâlnirile noastre (va fi același link de zoom pentru tiate cele trei întâlniri.
?Participarea la un atelier este 200 de ron sau 850 mdl.

?Cine vă însoțește în această călătorie?
Adriana Boros – fondator Clubul Parintilor Constienti

Odată cu nașterea mea ca mama, dragostea pentru psihologie a reînviat într-o formă foarte neașteptată. Nu m-aș fi gândit că voi deveni atât de pasionată de parenting, de educație și de dezvoltarea mea personală în aceste domenii. Responsabilitatea de a crește și ghida o persoană, m-a făcut să reevaluez toate valorile mele, toate viziunile legate de educație și nevoi. Am ajuns la concluzia că, făcând o combinație între instinct și ceea ce înveți sau ai învățat prin experiență, reușești să ajungi pe drumul corect înspre cunoașterea de sine și devenirea ta ca părinte conștient.
Formarea mea este în primul rând influențată de rolul meu de mamă, de bazele puse la facultatea de Psihologie și cursurile la care am ales să particip pentru a-mi lărgi aria de cunoștințe și a construi propria viziune în ceea ce privește parentingul.
Am urmat cursul de educatoare Waldorf.
Sunt Master NLP si sunt in curs de formare in Terapie Narativa
Lucrez de 2 ani ca si consilier educational la Green School și începând din acest an ca și consilier educațional și la grădinița Alle Kinder.
Clubul Părinților Conștienți este proiectul în care eu mă regăsesc și care mi-a adus cele mai multe împliniri sufletești. Mărturie stau cele peste 100 de ateliere susținute și sutele de părinți care au participat și care mă însoțesc în acest drum.
Ceea ce vă propun să experimentați la atelierele mele este un proces de descoperire personală și de restructurare a viziunilor despre relații și comunicare. Eu cred ca sunt doar un ghid discret în aceasta muncă pe care o faceți voi, părinții minunați care aveți curajul să experimentați și să vă descoperiți pe voi.
Mai multe despre Adriana Boros și articolele sale puteti găsi aici: http://www.parinticonstienti.com/

Bookings

Bookings are closed for this event.

About the Author

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these

No Related Post