Date/Time
Date(s) - 16.05.2024 - 23.05.2024
7:00 pm - 9:30 pm
Categories
????Când: 16 / 23 mai ora 19:00 / online
????Despre grup:
Pentru mine adolescența este a doua metamorfoza majoră din viața mea de părinte.
Pentru că adolescența nu este doar despre copil, dar este și despre mine ca părinte într-o nouă etapă a vieții mele.
Și exact așa cum copilul are tranziția lui spre independență, așa și părintele are tranziția lui din a fi universul copilului și copilul universul lui, la o nouă formă de independență. Pe care o așteptam de mult, dar care ne sperie la fel de tare.
Pentru că adolescența copilului eliberează spații din noi pe care acum trebuie să le îmbrățișăm și să le descoperim așa cum sunt acum.
Astfel, vă învit la 2 întâlniri terapeutice de grup unde vom explora împreună cum se așează nouă etapă din drumul nostru de parentare și cum ea ne schimbă încă o dată modul nostru de a fi.
Adolescența este o furtună în care noi nu mai suntem neapărat căpitani, dar ne dorim tare acest lucru. Pentru că a lăsa cârma din mână și a avea încredere în drumul copilului este un act de foarte mare curaj.
????În aceste 2 întâlniri vom discuta despre:
???? Astepări și realitate în viața mea cu un adolescent. Unul dintre lucrurile pe care le-am descoperit în mine și în părinții cu care am mai discutat, este că ne așteptăm că dacă i-am crescut într-un fel, atunci în această perioadă lucrurile vor fi mai ușoare. În traducere liberă, vor asculta mai mult de noi. Și asta nu este deloc adevărat. Pentru că această perioadă nu este despre obediență sau recunoștință.
????Distrugere vs construcție. Este un dans intens în care suntem agrenați și noi ca părinți și ei ca adolescenți. Și este un dans cu difeite etape de progresie și regresie. Și de multe ori nesincronizat. Și cu multe călcări pe degete, unele mai dureroase decât celelalte.
????Cine sunt eu și cine este copilul meu. În orice tranziție lucrurile se simt haotice. Și orice tranziție vine cu o criză identitară. Iar adolescența este o criză identitară, atît a adultului, cât și a copilului. Se resetează întreaga relație. Copilul cere o relație pe orizontală. Adultul nu este gata să renunțe la piedestalul pe care era până atunci. Așa că adolescența este o renegociere a contractului relațional. Care stabilește modul în care relația va funcționa mai departe, inclusiv în viața adultă.
????Negocierea relațională. Ca orice negociere uneori este dură, uneori este la sânge, uneori ajunge într-un impas. Și este nevoie de multă centrare a adultului, în primul rând, pentru a reuși să creeze cel mai bun context pentru această negociere.
????Când ce vreau eu nu coincide cu ce vrea el. Sau luptele de putere. Oricât de bună a fost relația până acum, luptele de putere vor fi prezente. Și nu le va porni doar copilul. Multe dintre ele le pornim noi. Pentru că ce funcționa până acum nu mai funcționează. Și sfidarea este una dintre marile stihii ale acestei perioade.
????Pe lângă acești piloni care ne vor guverna explorările narative din cele două întâlniri, vom explora cine am fost noi ca adolescenți și lucrurile care s-au sedimentat în acea perioadă și modul în care acea perioadă ne-a influențat viața mai departe.
Pentru a da greutate acestor explorări, vom folosi tehnici narative și de journaling, tehnici de explorare biografică și tehnici terapeutice de grup.
????Aspecte logistice:
Grupul va fi format din maxim 15 persoane.
Va fi un grup online și vom avea 2 întâlniri.
Întâlnirile sunt înregistratate și veți avea acces la inregsitrari.
Vom avea un grup de whatsup activ pe perioada celor 2 saptamâni. Unde vom discuta, vom pune resurse și voi livra informații valoroase.
????Cum să vă înscrieți:
Locurile la atelier sunt limitate la 15.
Este important să existe timp și spațiu pentru fiecare participant.
Pentru a rezerva un loc este necesar să îmi scrieti în whatusp / telegram / messanger pentru facebook.
telegram: https://t.me/+otXAcIhtLk1lOGNk
whatusp: +40740511140
messanger: Adriana Boros
Sau puteți accesa acest link de înscriere:
După rezervare, este important să confirmați participarea la atelier prin achitarea taxei de participare.
Taxa de participare este de 160 ron per sedință – 33 euro (taxa poate fi achitată în mai multe rate discutate la înscriere)
Metode de plată:
Cont BT: Beneficiar Asociația Kef Music (cu specificația donație): RO12BTRLRONCRT0508423001.
Card bancar: 4244534209308259
Revolut: 0740511149
Paypal: adriana.boros@gmail.com
După achitare, veți primiți confirmare de la mine și linkul pentru a participa la atelier.
????Cine vă însoțește? Adriana Boros
Odată cu nașterea mea ca mama, dragostea pentru psihologie a reînviat într-o formă foarte neașteptată. Nu m-aș fi gândit că voi deveni atât de pasionată de parenting, de educație și de dezvoltarea mea personală în aceste domenii. Responsabilitatea de a crește și ghida o persoană, m-a făcut să reevaluez toate valorile mele, toate viziunile legate de educație și nevoi. Am ajuns la concluzia că, făcând o combinație între instinct și ceea ce înveți sau ai învățat prin experiență, reușești să ajungi pe drumul corect înspre cunoașterea de sine și devenirea ta ca părinte conștient.
Formarea mea este în primul rând influențată de rolul meu de mamă, de bazele puse la facultatea de Psihologie și cursurile la care am ales să particip pentru a-mi lărgi aria de cunoștințe și a construi propria viziune în ceea ce privește dezvoltarea umană cu toate aspectele ei:
Am urmat cursul de educatoare Waldorf.
Sunt Master NLP si terapeut narativist.
În formare ca Profiler
Lucrez de 2 ani ca si consilier educational la grădinița Alle Kinder.
Am lucrat 3 ani ca și consilier educațional în Green School
Clubul Părinților Conștienți este proiectul în care eu m-am regăsit aproape 10 ani și care mi-a adus cele mai multe împliniri sufletești. Mărturie stau cele peste 200 de ateliere susținute și sutele de părinți care au participat și care mă însoțesc în acest drum.
Ultimii ani au schimbat prioritățile mele și am început să lucrez activ cu femeile care au devenit mame și să le sprijin să navigheze nouă identitate și să înțeleagă schimbările prin care trec. Pornind de la povestea mea de naștere și modul în care mi-a influența viața și mai ales percepția de sine.
Mai multe despre Adriana Boros și articolele sale puteti găsi aici: http://www.parinticonstienti.com
Bookings
Bookings are closed for this event.