Date/Time
Date(s) - 17.09.2017
1:00 pm - 5:00 pm
Location
Institutul de Fizică Aplicată al AȘM
Categories
Cine este copilul meu?
Ce: Una dintre cele mai provocatoare sarcini pe care și le asumă fiecare dintre noi este să aducă pe lume o altă ființă umană și să crească persoana respectivă. Și totuși, cei mai mulți dintre noi abordează această sarcină într-un mod pe care nu l-am folosi pentru a ne aborda viața profesională.
Dacă am fi la conducerea unei organizații, am îndeplini o misiune atent gândită. Ne-am cunoaște obiectivul și modul în care îl putem atinge. În încercarea de a ne realiza misiunea, ne-am cunoaște bine personalul și modul în care îi putem folosi potențialul. Ca parte a strategiei noastre, ne-am identifica atuurile și ne-am da seama cum am putea să le folosim în avantajul nostru, dar ne-am identifica și slăbiciunile, astfel încât să minimizăm impactul. Succesul organizației ar fi rezultatul unei strategii de succes.
Astfel, este foarte important să ne întrebăm care este misiunea mea de părinte, care este filozofia mea de parentaj? Cum o pun în aplicare în interacțiunle mele zilnice cu copilul? Oare mi-am stabilit o misiune atentă, bine gândită, ca și cum ai fi liderul unei organizații importante?
Oare stilul meu de parentaj îl afectează cumva pe copilul meu? Metoda pe care o folosesc îl ajută pe copilul meu să înflorească? Sunt dispus să schimb felul în care interacționez cu copilul meu, dacă ar fi clar că lucrurile pe care le fac nu funcționează?
Când sunt pur și simplu ei înșiși, copiii noștri nu sunt preocupați de lucrurile de care noi părinții suntem adesea obsedați. În loc să ia contact cu lumea într-o stare de agitație mentală, copiii au tendința de a se arunca cu capul înainte în experiența vieții, dispuși să riște tot.
Fiecare părinte pornește în călătoria prentajului cu imagini despre cum va fi. În cea mai mare parte, aceste viziuni sunt sunt fantezii. Avem convingeri, valori și presupuneri pe care nu le-am probat niciodată. Mulți dintre noi nici nu văd un motiv pentru care să își pună ideile la îndoială, fiindca suntem de părere ca sunt corecte și nu e nimic la care mai trebuie să ne gândim. Pe baza viziunii noastre neexaminate, construim așteptări și cadre rigide în care copiii noștri trebuie să se manifeste. Și de cele mai multe ori nu realizăm că ceea ce facem noi de fapt nu ajută acel copil să înflorească
Ne dorim pentru copiii noștru ce noi considerăm că este mai bun, dar în căutarea aceasta, putem uita cu ușurință că aspectul cel mai important este DREPTUL lor de fi propria personană și de a duce propria viață, în acod cu spiritul lor unic.
Viziunea copiilor este POZITIVĂ, vin din partea ESTE nu DIN PARTEA NU ESTE. Ei știu că pot și că vreau. Potențialul lor este pur și simplu. Și fiecare copil are un destin pe care trebuie să îl trăiască. EI vin deja cu o schiță legată de cine sunt și ce vor să fie pe lume. Datoria noastră este SĂ ÎI AJUTĂM SĂ REALIZEZE ASTA.
La acest atelier vom încerca să descoperim cât mai multe lucuri legate de dezvoltarea copilului. Pentru ca doar așa vom putea să înțelegem ce se întâmplă cu copiii noștri și cum putem să îi sprijinim sau să gestionăm anumite situații.
La atelier vom discuta despre:
– dezvoltarea copiilor în funcție de septenare
– nevoile copiilor în fiecare perioadă de dezvoltare
– neurologia și dezvoltarea copiilor
– comportamentele copiilor și cum le gestionăm
– legatura dintre imaginea de sine și învățare
– exerciții practice de comunicare
Când: 17 septembrie, ora 13:00
Gazdă: Institutul de Fizică Aplicată, str. Academiei nr. 5
Cum: Pentru a putea participa la eveniment, vă rugăm să completați formularul de înscriere:
care il gasiti mai jos, apasand butonul: REZERVĂ ACUM
Contribuția binevenită este de 250 lei/ persoană. Vă așteptăm!
Bookings
Bookings are closed for this event.