Date/Time
Date(s) - 10.03.2018
11:00 am - 3:00 pm
Location
Burtica Mea
Categories
Scenariu:
Puiule, te rog să îți pui cărțile la loc înainte să te speli pe dinți.
Modalități de desfășurare:
- Chiar își pune cărțile la loc (asta este de obicei o minune)
- Se spală pe dinți, e în pat dar cărțile sunt tot acolo
- Repetarea acestui mesaj de prea multe ori, până când te enervezi serios.
- Niște ochi dați peste cap plini de exasperare
- Argumente de ce cărțile ar trebui să stea acolo sau de ce ar trebui să le strângi tu. Poate câteva fraze despre libertatea de alegere.
- Astfel de scenarii le întâlnim aproape în fiecare zi și desfășurarea lor poate să varieze, dar din experiența mea, este un aspect pe care majoritatea părinților îl semnalează. Aud foarte des că copiii nu ne aud, ne ignoră, nu ne iau în serios, este necesar să fim mai autoritari ca să facă ce le spunem, etc….
Viața de zi cu zi ne arată că atunci când obținem același rezultat, pentru a schimba lucrurile, trebuie să schimbăm tactica. Dar pentru a schimba tactica trebuie să înțelegem de ce nu funcționează ceea ce făceam până acum.
Auzim atâtea lucruri despre comunicare azi. Cât este de importantă, ce beneficii aduce o comunicare eficientă, cât este de important să exprimăm ceea ce simțim. Și ne dorim tare să punem în practică ceea ce citim și ceea ce auzim de la alții. Însă, de multe ori nu ne iese. Nu reușim să controlăm acele paternuri de comunicare întărite de-a lungul timpului. Și în situații conflictuale ne trezim că spunem exact ceea ce ne-am promis că nu vom spune niciodată.
Atunci când vorbim de comunicare este necesar să înțelegem că este un drum cu doua sensuri și ca eficiența ei ține foarte mult și de ascultare și măiestria cu care o facem. Limbajul non-verbal este cel care transmite mesajul emoțional și la acest mesaj, copiii noștri răspund cel mai bine.
Conștient sau nu, ne îndrumăm constant copiii în privința gestionării emoțiilor. Mai mult, majoritatea interacțiunilor dintre noi și copil reprezintă schimburi emoționale de un fel sau altul. Felul în care noi părinții reacționăm în fața emoțiilor copilului îi va modela relația cu emoțiile pentru tot restul vieții sale.
Totodată baza unei relații sănătoase stă într-o comunicare eficientă, bazată pe respect și ascultare reciprocă. Dar oare cum arată o astfel de comunicare?Ce vom învăța la atelier:
Ce înseamnă comunicare, de fapt
Comunicarea non verbală și conectarea cu copiii noștri
De ce este important să ne conectăm înainte de a transmite anumite mesaje sau informații
Mesajele incongruente și modul în care ne afectează relația cu copiii noștri
E mai important ceea ce simțim sau ceea ce alegem să verbalizăm?
Atitudini ale comunicării și tipare de comportament
Metode ineficiente de comunicare și cu ce le înlocuim
Ascultarea empatică
Exerciții practice și de conștientizare a aspectelor comunicării.CUM: prețul unui bilet este 80 de lei. Având în vedere că locurile sunt limitate, completați formularul de înscriere pe care îl găsiți accesând butonul REZERVĂ, unde găsiți toate detaliile participării la workshop.
sau apăsați butonul de înscriere pe care îl găsiți pe pagina noastră: https://www.facebook.com/ClubulParintilorConstienti10 martie ora 11:00 – 15:00
Locție: Burtica Mea, str. Ștefan Luchian nr.2, Cluj Napoca
Telefoane de contact:
0740511149Adriana Boroș – fondator Clubul Părinților Conștienți și comunitatea UpGrade in Educație. Totodată comunitatea este susținută de situl www.parinticonstienti.com
Odată cu nașterea mea ca mama, dragostea pentru psihologie a reînviat într-o formă foarte neașteptată. Nu m-aș fi gândit că voi deveni atât de pasionată de parenting, de educație și de dezvoltarea mea personală în aceste domenii. Responsabilitatea de a crește și ghida o persoană, m-a făcut să reevaluez toate valorile mele, toate viziunile legate de educație și nevoi. Am ajuns la concluzia că, făcând o combinație între instinct și ceea ce înveți sau ai învățat prin experiență, reușești să ajungi pe drumul corect înspre cunoașterea de sine și devenirea ta ca părinte conștient.
Sunt pe acest drum cu copilul meu de 8 ani si fac cursuri cu părinții de 5 ani. Am întâlnit sute de părinți, am ascultat sute de povești și toate vin din acea durere trăită atunci când noi am fost copii. Ceea ce am învățat în acești ani este că fiecare poveste contează și fiecare dintre noi are un castel interior care trebuie descoperit. Grupul @Clubul părinților conștienți este spațiul unde am ales să ofer ceea ce știu comunității și să ofer sprijin părinților care simt că au nevoie de asta sau care se regăsesc în principiile și valorile pe care le cultivăm în acest spațiu.
Ceea ce vă propun să experimentăm împreună dincolo de teorie, este tocmai acest castel. Al nostru, cu mii de camere care așteaptă să fie deschise și eliberate și folosite. Pentru că toate acele camere suntem noi sau părți din noi.
Ceea ce vă propun să experimentați la atelierele mele este un proces de descoperire personală și de restructurare a viziunilor despre relații și comunicare. Eu cred ca sunt doar un ghid discret în aceasta muncă pe care o faceți voi, părinții minunați care aveți curajul să experimentați și să vă descoperiți pe voi.
Am urmat Facultatea de Psihologie și Științele Educației și la moment sunt în formare ca educatoare Waldorf, însă Clubul Părinților Conștienți este proiectul în care eu mă regăsesc și care mi-a adus cele mai multe împliniri sufletești. Mărturie stau cele peste 50 de ateliere susținute și sutele de părinți care au venit și care mă însoțesc în acest drum.
Bookings
Bookings are closed for this event.