Educația între reguli și libertate

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 11.04.2018
6:00 pm - 9:00 pm

Location
Fundația Bitonic

Categories


Viața noastră cu copiii este o provocare continuă prin care creștem și ne dezvoltăm împreuna. Din experiența mea de facilitator și discuțiile cu părinții din ultimii 4 ani, am ajuns la concluzia ca una dintre cele mai complicate decizii cu care se confrunta părinții este cea legată de regulile și libertățile pe care le au copiii. Nimic din viața noastră de părinți nu pare să fie așa de greu ca stabilirea acestui echilibru intre libertate si limită. Încercând să schimbăm paradigma educațională și să oferim copiilor noștri un alt model de relaționare, ne simțim prinși la mijloc între ceea ce a fost întărit în mintea noastră de-a lungul zecilor de ani și intuiția și emoția că lucrurile pot sa fie diferite si creșterea unui copil să fie o călătorie de cunoaștere și dezvoltare personală.
Astfel, va invit să discutăm despre libertate și limite în educația copiilor. Despre cum putem schimba paradigma asupra disciplinei și care este poziția noastră ca părinți in cadrul acestei relații.
Crezul meu este că o relație echilibrată cu copilul nostru, înseamnă o relație echilibrată cu sinele nostru. Copiii ne învață multe lucruri despre noi înșine și daca avem deschiderea necesară, vom putea porni pe un drum al vindecării și apoi descoperirii de sine.
Acest proces de schimbare si construire a unei relații armonioase cu copilul este unul permanent. Este un proces de încercare și eroare continuu, cu zile mai bune și zile mai complicate, dar o dată intrat pe acest drum, nu mai este cale de întoarcere.
Așa că vă invit într-o după masa minunată de miercuri să povestim câteva lucruri esențiale despre relația părinte-copil:

  • Ce înseamnă disciplina și care este scopul ei
  • Comunicare ineficientă și cum putem să vorbim astfel încât să fim auziți
  • Strategii de integrare și dezvoltare neurologică pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor
  • Nevoile copiilor și de ce sunt importante în relaționare
  • Diferența între reguli, limite și porunci
  • Limitele personale
  • Jocuri de rol, jocuri de grup și exerciții de conștientizare

Unde: Fundația Bitonic
Când: 11 aprilie 2018, ora 17:30
Cum: Pentru o desfășurare eficientă a atelierului, vă rugăm să vă înregistrați folosind butonul Booking. Vă rugăm să faceți asta dacă știți sigur că puteți ajunge. Locurile sunt foarte limitate.
Contribuția benevola: 250 lei.

About the Author

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these

No Related Post