Limitele și comunicarea în relația părinte-copil

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 21.11.2018
6:00 pm - 9:00 pm

Location
Burtica Mea

Categories


Viața noastră cu copiii este o provocare continuă prin care creștem și ne dezvoltăm împreuna. Din experiența mea de facilitator și discuțiile cu părinții din ultimii 4 ani, am ajuns la concluzia ca una dintre cele mai complicate decizii cu care se confrunta părinții este cea legată de regulile și libertățile pe care le au copiii. Nimic din viața noastră de părinți nu pare să fie așa de greu ca stabilirea acestui echilibru intre libertate si limită.

Încercând să schimbăm paradigma educațională și să oferim copiilor noștri un alt model de relaționare, ne simțim prinși la mijloc între ceea ce a fost întărit în mintea noastră de-a lungul zecilor de ani și intuiția și emoția că lucrurile pot sa fie diferite si creșterea unui copil să fie o călătorie de cunoaștere și dezvoltare personală.

Astfel, va invit să discutăm despre libertate și limite în educația copiilor. Despre cum putem schimba paradigma asupra disciplinei și care este poziția noastră ca părinți in cadrul acestei relații.
Crezul meu este că o relație echilibrată cu copilul nostru, înseamnă o relație echilibrată cu sinele nostru. Copiii ne învață multe lucruri despre noi înșine și daca avem deschiderea necesară, vom putea porni pe un drum al vindecării și apoi descoperirii de sine.

Acest proces de schimbare si construire a unei relații armonioase cu copilul este unul permanent. Este un proces de încercare și eroare continuu, cu zile mai bune și zile mai complicate, dar o dată intrat pe acest drum, nu mai este cale de întoarcere.
Așa că vă invit într-o după masa minunată de miercuri să povestim câteva lucruri esențiale despre relația părinte-copil:

    • Ce înseamnă disciplina și care este scopul ei
    • Strategii de integrare și dezvoltare neurologică pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor
    • Diferența între reguli, limite și porunci
    • Limitele personale
    • Jocuri de rol, jocuri de grup și exerciții de conștientizare

Unde: Burtica Mea, str. Henri Barbusse (sediul din Mărăști)

Când: 21 noiembrie 2018, ora 18:00
Cum: Pentru o desfășurare eficientă a atelierului, vă rugăm să vă înregistrați folosind butonul Booking. Vă rugăm să faceți asta dacă știți sigur că puteți ajunge. Locurile sunt foarte limitate.
Contribuția benevola: 80 lei.

Urmatoarele ateliere din seria Creștere și devenire în relația părinte copil:

Cum gestionăm comportamentele dificile ale copiilor – 14 noiembrie, ora 18:00

_________________________________________________________________________

Adriana Boros Fondator al Clubului Părinților Conștienți și al comunității UpGrade in Educație.

Odată cu nașterea mea ca mama, dragostea pentru psihologie a reînviat într-o formă foarte neașteptată. Nu m-aș fi gândit că voi deveni atât de pasionată de parenting, de educație și de dezvoltarea mea personală în aceste domenii. Responsabilitatea de a crește și ghida o persoană, m-a făcut să reevaluez toate valorile mele, toate viziunile legate de educație și nevoi. Am ajuns la concluzia că, făcând o combinație între instinct și ceea ce înveți sau ai învățat prin experiență, reușești să ajungi pe drumul corect înspre cunoașterea de sine și devenirea ta ca părinte conștient.

Formarea mea este în primul rând influențată de rolul meu de mamă, de bazele puse la facultatea de Psihologie și cursurile la care am ales să particip pentru a-mi lărgi aria de cunoștințe și a construi propia viziune în ceea ce privește parentingul. La moment sunt în formare ca educatoare Waldorf, precum și în terapia Imago. Clubul Părinților Conștienți este proiectul în care eu mă regăsesc și care mi-a adus cele mai multe împliniri sufletești. Mărturie stau cele peste 100 de ateliere susținute și sutele de părinți care au participat și care mă însoțesc în acest drum.

Ceea ce vă propun să experimentați la atelierele mele este un proces de descoperire personală și de restructurare a viziunilor despre relații și comunicare. Eu cred ca sunt doar un ghid discret în aceasta muncă pe care o faceți voi, părinții minunați care aveți curajul să experimentați și să vă descoperiți pe voi.

Mai multe despre Adriana Boros și articolele sale puteti găsi aici: http://www.parinticonstienti.com/

Bookings

Bookings are closed for this event.

About the Author

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these

No Related Post