Comportamentele dificile ale copiilor

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 14.11.2018
6:00 pm - 9:00 pm

Location
Burtica Mea

Categories


Atunci când copilul vine în viața noastră, pornim într-o călătorie care ne va duce pe multe drumuri ale propriei noastre vieți emoționale, într-o călătorie de cunoaștere și de acceptare a ființei noastre interioare și descoperirea modului în care se dezvoltă ființa umană.
Ca și orice călătorie inițiatică, ea va avea perioade de euforie și bunăstare și perioade când vom întâlni obstacole pe care vom învăța să le gestionăm.
Dacă în primele luni de viață suntem foarte centrați pe ceea ce avem de făcut acum, pe ocrotirea copilului și acceptarea noii noastre vieți, lucrurile se schimba cu cât copilul crește și devine activ în mediul nostru. Datorită unor idei preconcepute, a unor modele învățate sau trăite, reacțiile noastre la comportamentele copiilor diferă de la o vârstă la altă și de la un moment la altul. Câteodată ne este mai ușor să gestionăm ceea ce se întâmplă, câteodată este mai greu si ceea ce facem nu ajută deloc copilul..
Cu toții știm că educația, așa cum o știm noi, pornește de la niște premize clare. Suportând consecințele acțiunilor noastre, învățăm ce este bine și ce este rău.
Dar oare asta este adevărat? Care este variantă care se apropie cel mai mult de inima voastră?

  • Consecințele acțiunilor trebuie să fie aplicate de persoane din exterior sau sunt urmări logice ale faptelor (principul cauza – efect)?
  • Copilul poate să crească un adult responsabil fără pedepse și fără recompense?
  • Trebuie să fim noi cei care le arătăm consecințele acțiunilor lor sau acestea trebuie să rezulte din urmările faptelor?

Toate aceste întrebări sunt în mintea fiecărui părinte. Și fiecare părinte pornește de la premiza că își dorește ce este mai bine pentru copilul lui.
Credem cu tărie în mitul că prin pedepse sau prin recompense, vom putea gestiona comportamentele copiilor și că astfel le oferim o educație corectă, care să îi ajute. ÎNSĂ LUCRURILE NU STAU CHIAR AȘA!

Ce vom discuta la workshop:

  • ce se ascunde în spatele comportamentelor copiilor, ce fel de comportamente apar la fiecare etapă de vârstă
  • care sunt consecințele izolării și ignorării copiilor
  • comportamente greu de gestionat: AGRESIVITATE, SFIDARE, BULLYING
  • cauzele agresivității și cum o putem gestiona
  • fenomenul bullying – cum facem față

Când: 14 noiembrie, ora 18:00
Gazdă:  Burtica Mea

Acest atelier este pal treilea din seria de ateliere organizate Clubul Părinților Conștienți  sub sloganul Creștere și devenire în relația părinte copil

Dacă doriți să vă înscrieți la toată seria de ateliere puteți să o faceți accesând linkul de mai sus și veți beneficia de o reducere de 20% pentru participare. În același timp ne-am dori să creăm un spațiu în care să mergem împreună înainte ca un grup compact care să lucreze împreună, să traiscă procese și să se cunoască unii pe alții. Credem că un astfel de demers este unul profund și ne permite să explorăm mult mai multe fațete împreună.

_________________________________________________________________________

Cum:
Prețul unui atelier este de 80 de ron/ pers sau 120 ron cuplu
Pentru partriciparea la toate cele trei ateliere, beneficiti de o reducere de 20 %, adica 320 Ron.
Seria de ateliere este gândită ca un drum pe care să mergem împreună. Si conexiunile de proces sunt neprețuite când sunt făcute cu dăruire și asumare.
Pentru înscrieri am creat acestți butonul Rezerva Acum
Vă rog să specificați dacă doriți să participați doar la anumite ateliere și denumirea lor când vă înscrieți.
După înscriere veți primi mai multe detalii despre desfăsurare și modalitatea de plată.


Adriana Boros Fondator al Clubului Părinților Conștienți și al comunității UpGrade in Educație.

Odată cu nașterea mea ca mama, dragostea pentru psihologie a reînviat într-o formă foarte neașteptată. Nu m-aș fi gândit că voi deveni atât de pasionată de parenting, de educație și de dezvoltarea mea personală în aceste domenii. Responsabilitatea de a crește și ghida o persoană, m-a făcut să reevaluez toate valorile mele, toate viziunile legate de educație și nevoi. Am ajuns la concluzia că, făcând o combinație între instinct și ceea ce înveți sau ai învățat prin experiență, reușești să ajungi pe drumul corect înspre cunoașterea de sine și devenirea ta ca părinte conștient.

Formarea mea este în primul rând influențată de rolul meu de mamă, de bazele puse la facultatea de Psihologie și cursurile la care am ales să particip pentru a-mi lărgi aria de cunoștințe și a construi propia viziune în ceea ce privește parentingul. La moment sunt în formare ca educatoare Waldorf, precum și în terapia Imago. Clubul Părinților Conștienți este proiectul în care eu mă regăsesc și care mi-a adus cele mai multe împliniri sufletești. Mărturie stau cele peste 100 de ateliere susținute și sutele de părinți care au participat și care mă însoțesc în acest drum.

Ceea ce vă propun să experimentați la atelierele mele este un proces de descoperire personală și de restructurare a viziunilor despre relații și comunicare. Eu cred ca sunt doar un ghid discret în aceasta muncă pe care o faceți voi, părinții minunați care aveți curajul să experimentați și să vă descoperiți pe voi.

Mai multe despre Adriana Boros și articolele sale puteti găsi aici: http://www.parinticonstienti.com/

Bookings

Bookings are closed for this event.

About the Author

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these

No Related Post