Sfatul de joi *1*

0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second
Aranjarea și strânsul jucăriilor este una dintre cele mai grele sarcini pentru copii și părinții acceptă sau se obișnuiesc foarte greu cu ideea că este ok să nu se strângă jucăriile. Conform psihologiei, copiii ajung sa fie în stare să adune jucăriile undeva după 10 ani. Pe la vârsta asta pot să ducă la bun sfârșit această sarcină fără foarte multe stres și nervi.
SFATUL DE JOI

Ce facem pentru a evita conflictele:

  1. Copiii nu înțeleg scopul strângerii jucăriilor, având în vedere că sunt lucrurile lor cu care se joacă și de care au nevoie în dezvoltarea lor. Astfel, explicațiile noastre legate de curățenie nu stârnesc în ei niciun fel de înțelegere sau interes Realitatea lor este foarte diferită de a noastră.
  2. Pentru a evita conflictele legate de strânsul jucăriilor, varianta cea mai simplă ar fi să transformați activitatea în joc. De exemplu să inventați cum să mai aranjați diferit jucăriile și de fiecare dată să fie o provocare noua.
  3. De foarte multe ori ajută să lăsați copilul să decidă unde este locul unor anumite jucării și să îi explicați că asta îl ajută pe el să găsească lucrurile atunci când are nevoie.
  4. Încercați să mențineți numărul jucăriilor cât mai mic, pentru a evita dezordinea totală. Le puteți da prin rotație și astfel copilul să fie interesat mai mult timp de jucăriile pe care le are.
  5. Atunci când copilul strânge, prezența și implicarea voastră îl ajută să ducă sarcina la bun sfârșit, se simte înțeles și simte ca face parte dintr-o activitate comună. Folosiți acest timp pentru comunicare, conectare și nu transformați strânsul jucăriilor într-o corvoadă
  6. De fiecare dată când aveți niște așteptări de la copilul vostru, luați în calcul etapa lui de dezvoltare și dacă este capabil să ducă la bun sfârșit sarcina.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

About the Author

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these