Atelier #1: Cum vorbim pentru a ne face auziţi de copiii noştri?

0 0
Read Time:2 Minute, 8 Second

banner event 1Clubul Părinţilor Conştienţi prezintă: SEARA DE PARENTING CONȘTINET
Atelier #1: Cum vorbim pentru a ne face auziţi de copiii noştri?

Ne-am propus să organizăm Seara de parenting conștient pentru a iniția o serie de ateliere axate pe probleme specifice pe care le întâmpinăm în viața noastră de părinți. Vă propunem o călătorie personală în sinele vostru prin care să vă devoltați ca și persoane și ca părinți. Nu putem să creștem copii echilibrați, până nu ajungem noi la asceasta stare.

În prima seară vom vorbi despre comunicarea cu copiii noştri. Avem inoculată o idee falsă a părintele care vorbeşte şi spune, iar copilul ascultă. Ascultarea este sfîntă, iar un copil ascultător este un scop absolut al parentajului și o evaluare strictă a calității noastre de părinți.
Da, ascultarea este garanția unei comunicări calitative și este o bandă cu două sensuri. Iar atenția noastră trebuie să fie în primul rând la modul în care NOI ascultăm.
Putem foarte ușor să inlocuim termenul de ascultare cu cel de A AUZI. Parcă sunt sinonime, parcă sunt complementare, dar schimbă foarte mult sensul discuției. Cu cît mai multe poţi AUZI, cu atît mai bine vei relaţiona cu cei din jur. Pentru comunicare e nevoie de cel puţin doi oameni, care nu pot auzi și vorbi concomitent.

La primul atelier vom discuta despre greutăţile pe care le întîlnim în comunicarea cu copiii noştri şi greşelile frecvente pe care le facem, sau le perpetuăm, doar pentru că nu știm cum să facem altfel.

Vom vorbi despre NU-ul din comunicare, pe care îl simţim ineficient, cum putem face pace cu el cînd îl auzim şi cum îl putem formula că să fie auzit.
Vom vorbi despre conectarea cu copiii noştri şi de ce atunci cînd ne conectăm ei ne urmează.
Vom vorbi şi vom experimenta cu empatia, cum e să fii în locul celuilalt şi ce îţi poate aduce comunicarea empatică.
Şi vom vorbi despre validare, pentru că nimic în lumea asta nu e mai important decît a simţi că tu exişti şi că tu contezi.

Sperăm că v-am intrigat suficient şi veţi alege să petreceţi seara de 19 august alături de noi, la un atelier despre parenting conştient şi, nu în ultimul rând, la o oportunitate de a vă descoperi pe voi înşivă.

Când: 19 august, ora 17:30
Locație: Alianța Franceză, str. Sfatul Țării nr 18
Contribuţia binevenită la acest atelier este de 100 de lei.
Date de contact: 069628286/079092969

Pentru o mai bună desfășurare a evenimentului, vă rugăm să completați formularul de înscriere, aici.  Locurile sunt limitate.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

About the Author

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these