Atelier #2: Putem educa fără pedepse și recompense?

0 0
Read Time:2 Minute, 38 Second

Impactul “modelelor” în viața noastră este foarte mare. Le investim cu multă putere, le acordăm încredere și ceea ce transmit ele este foarte relevant pentru noi.

Părinții din viața noastră sunt primele modele pe care le avem în viață și influența lor este definitorie pentru întreaga noastră viață. Până la o anumită vârstă, părintele este centrul universului nostru. Și chiar dacă adolescența aduce o anumită distanțare de părerea și doleanțele părintelui, căutăm să obținem aprobare, înțelegere și dragoste de la ei. Această dorință continuă de fapt toată viața și de cele mai multe ori ne evaluăm conform viziunilor părinților și nu conform propriilor noastre viziuni. Modul în care aceștia ne văd ne poate defini întreaga existență.

Banner-FB(2)Așa că atunci când vine vorba să ne schimbăm paradigma prin care ne creștem copiii, alegem de fapt să chestionăm valoarea acelor modele. Acest lucru este foarte greu de făcut, pentru mulți chiar imposibil (de asta cred că avem stilul de parenting autoritar ca unul mainstream pe care și psihologii se chinuie să îl facă relevant și să îl susțină cu orice preț).

Atunci când modelele sunt chestionate devenim sceptici, intrăm în defensivă și opunem o rezistență foarte mare. Se activează acel mecanism de apărare al copilului care am fost și care nu vrea să renunțe la acea bulă efemr creată, care ne-a ajutat sp supraviețuim și să ne menținem vie dragostea. Este foarte greu să acceptăm și să conștientizăm că modul în care am fost crescuți are un impact major în ceea ce suntem acum. Este și mai greu să ne înțelegem profund și să vedem cauzele pentru care avem reacții, comportamente, eșecuri sau dezamăgiri. Pentru că toși părinții își iubesc copiii și le doresc tot binele din urmă… și fac tot ce pot cu informația și cunoștințele care le au la moment.

În data de 13 septembrie, vă așteptăm la un workshop despre CUM PUTEM EDUCA FĂRĂ PEDEPSE ȘI RECOMPENSE. Credeți că există soluții reale pentru a înlocui vechile modalități de creștere a copiilor?

Noi credem că da. În cadrul evenimentului vrem să răspunde la următoarele întrebări de bază:

  • Consecințele acțiunilor trebuie să fie aplicate de persoane din exterior sau sunt urmări logice ale faptelor (principul cauza – efect)?
  • Copilul poate să crească un adult reponsabil fără pedepse și fără recompense?
  • Trebuie să fim noi cei care le aratăm consecintele acțiunilor lor sau acestea trebuie să rezulte din urmările faptelor?

Copiii noştri pot fi educați fără a folosi pedepse şi recompense, pornind de la înţelegerea nevoilor lor şi de la faptul că educația punitivă nu este eficientă. Atunci când descoperim această realitate, lucrurile se întâmplă natural și fără lupte epuizante de putere.

Vom discuta despre: time-out, pedpese corporale, pedepse verbale, privare de privilegii, recompense materiale sau verbale, impactul emoțional asupra copiilor și efectul acestora pe termen lung.

Când: 13 septembrie, ora 11:00
Gazdă: Alianța Franceză, str. Sfatul Țării nr. 18

Cum: pentru o mai bună organizare a evenimentului, vă rugăm să completați formularul de înscriere 
Contribuția binevenită este de 100 lei/ persoană sau 150 lei/per cuplu (mama și tata)

Pentru mai multe detalii puteți consulta pagina noastră de facebook pe care o găsiți aici sau pe pagina evenimentului nostru

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

About the Author

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these