Date/Time
Date(s) - 07.11.2018
6:00 pm - 9:00 pm
Location
Burtica Mea
Categories
”Empatia este despre a găsi în tine ecouri ale celeilalte persoane” (Mohsin Hamid)
Vorbim foarte mult despre emoțiile noastre în această perioadă, despre cât de importante sunt, despre cât de bine este să le exprimi și să nu le inhibi. Conștientizarea mea este că suntem în punctul în care vorbim mai mult despre ele, decât să le trăim și gestionăm cu adevărat.
În continuare emoțiile copiilor noștri ne sperie. De multe ori le luăm personal sau le analizăm ca o evaluare a modului în care ne facem treaba de părinți. Câteodată emoțiile lor trezesc în noi emoții despre care nu știam și reacții care ne sperie. Știm ce nu vrem să facem în relația cu copiii noștri, dar nu avem tot timpul mecanismele necesare. Citim cărți sau articole, ni se pare că lucrurile sunt logice și ușor de implementat, dar realitatea lovește și ne trezim că reacționăm în paternuri vechi deja foarte bine întărite.
Dezvoltarea umană a fost axată preponderent pe partea rațională și emoțiile erau considerate de multe ori o slăbiciune sau erau tratate poetic de artiști. Tendința umană a fost să se separe de ele pentru că viața emoționale nu este predictibilă. De multe ori pare că ne încurcă rațiunea și capacitatea de a lua decizii. Așa că am învățat să fugim de ele, să nu ne uităm la ele, să le ignorăm că așa vor trece și rațiunea va câștiga bătălia.
Dar, întotdeauna practica bate teoria și viața ne arată că lucrurile sunt mult mai complexe decât credeam noi. Corpul nostru nu este un mecanism cu butoane on/off. Dar este un circuit complex, care comunică permanent și dezechilibrele dintr-o parte afectează în moduri foarte concrete întregul mecanism.
SI chiar dacă credem la un moment dat că am reușit să învățăm să ne gestionăm emoțiile, copiii noștri au darul de a ne demonstra contrariul :) și dezvelesc strat după strat în lumea noastră interioară, pentru a ne provoca să ne uităm mai departe, să vindecăm mai departe și să ne acceptăm cu tot ceea se suntem și trăim noi.
Una dintre cele mai mari provocări ale vieții de părinte este să ne menținem calmul. De foarte multe ori ne trezim în situații în care lipsa noastră de control ne uimește sau chiar ne șochează. Strigătele au devenit noile palme la fund ale generației noastre.
Vă invit la acest atelier să descoperim lucruri despre viața noastră interioară, despre cum funcționează emoțiile și modul în care povestea noastră biografică ne influențează ceea ce suntem azi. Vă invit la o călătorie introspectivă în viața voastră emoțională prin care să identificăm strategii personale de gestionare a emoțiilor noastre si a emoțiilor copiilor noștri. Astfel, la atelier vom învăța:
– cum ne ajută emoțiile să ne cunoaștem
– ce este empatia și cum o modelăm copiilor noștri
– creierul și viața noastră emoțională
– de ce strigăm și cum să ne oprim
– tehnici de relaxare și gestionare a emoțiilor
– care este povestea personală și modul în care aceasta ne influențează
– exerciții practice de conștientizare
– despre importanța conectării cu sine și cu ceilalți
_________________________________________________________________________
Acest atelier este primul din seria de ateliere organizate Clubul Părinților Conștienți sub sloganul Creștere și devenire în relația părinte copil
Dacă doriți să vă înscrieți la toată seria de ateliere puteți să o faceți accesând linkul de mai sus și veți beneficia de o reducere de 20% pentru participare. În același timp ne-am dori să creăm un spațiu în care să mergem împreună înainte ca un grup compact care să lucreze împreună, să traiscă procese și să se cunoască unii pe alții. Credem că un astfel de demers este unul profund și ne permite să explorăm mult mai multe fațete împreună.
_________________________________________________________________________
Cum:
Prețul unui atelier este de 80 de ron/ pers sau 120 ron cuplu
Pentru partriciparea la toate cele trei ateliere, beneficiti de o reducere de 20 %, adica 320 Ron.
Seria de ateliere este gândită ca un drum pe care să mergem împreună. Si conexiunile de proces sunt neprețuite când sunt făcute cu dăruire și asumare.
Pentru înscrieri am creat acestți butonul Rezerva Acum
Vă rog să specificați dacă doriți să participați doar la anumite ateliere și denumirea lor când vă înscrieți.
După înscriere veți primi mai multe detalii despre desfăsurare și modalitatea de plată.
Adriana Boros Fondator al Clubului Părinților Conștienți și al comunității UpGrade in Educație.
Odată cu nașterea mea ca mama, dragostea pentru psihologie a reînviat într-o formă foarte neașteptată. Nu m-aș fi gândit că voi deveni atât de pasionată de parenting, de educație și de dezvoltarea mea personală în aceste domenii. Responsabilitatea de a crește și ghida o persoană, m-a făcut să reevaluez toate valorile mele, toate viziunile legate de educație și nevoi. Am ajuns la concluzia că, făcând o combinație între instinct și ceea ce înveți sau ai învățat prin experiență, reușești să ajungi pe drumul corect înspre cunoașterea de sine și devenirea ta ca părinte conștient.
Formarea mea este în primul rând influențată de rolul meu de mamă, de bazele puse la facultatea de Psihologie și cursurile la care am ales să particip pentru a-mi lărgi aria de cunoștințe și a construi propia viziune în ceea ce privește parentingul. La moment sunt în formare ca educatoare Waldorf, precum și în terapia Imago. Clubul Părinților Conștienți este proiectul în care eu mă regăsesc și care mi-a adus cele mai multe împliniri sufletești. Mărturie stau cele peste 100 de ateliere susținute și sutele de părinți care au participat și care mă însoțesc în acest drum.
Ceea ce vă propun să experimentați la atelierele mele este un proces de descoperire personală și de restructurare a viziunilor despre relații și comunicare. Eu cred ca sunt doar un ghid discret în aceasta muncă pe care o faceți voi, părinții minunați care aveți curajul să experimentați și să vă descoperiți pe voi.
Mai multe despre Adriana Boros și articolele sale puteti găsi aici: http://www.parinticonstienti.com/
Bookings
Bookings are closed for this event.