Mami, ce e asta sex?

0 0
Read Time:3 Minute, 36 Second

Conversațiile despre sex sunt întotdeauna neprevăzute, oricât ai avea senzația că te-ai pregătit pentru asta. Modul în care percepem noi ca adulți sexualitatea este atât de neclar și plin de prejudecăți, încât ne este foarte frică de aceste momente. Unii dintre noi sunt convinși că trebuie să avem discuții sincere cu copiii noștri atunci când aceștia au întrebări, alți cred că poveștile și invențiile îi protejează pe copii, deși nu înțeleg de ce trebuie protejați de propriul lor corp, unii evită aceste subiecte cu orice preț și stabilesc un fel de tabu în jurul sexului.

Cred că înainte să discutăm cu copiii noștri despre sexualitate, este important să facem puțină ordine în ceea ce credem noi despre acest subiect. Și mai ales să începem să ne împrietenim cu corpurile noastre. Pentru că de aici începe de fapt greul și disconfortul nostru.

Pentru mine au fost 2 discuții mari și late pe care le-am avut cu C. despre sexualitate. Una pe la 5 ani și alta pe acum recent, la 8 ani.

Premisele pentru aceste doua discuții au fost puse de la început printr-o abordare simplă și deschisă a corpului uman. Nu am folosit alte noțiuni decât cele anatomice pentru toate părțile corpului, a existat o lejeritate a expunerii propriilor noastre corpuri și am încercat să răspundem extrem de clar la întrebările care veneau.

Revenind, prima discuție a fost evident despre cum vin copiii pe lume. Știind deja noțiuni simple de anatomie, am ales să abordez problema cât mai tehnic.

Așa că i-am povestit despre cum penisul intră în vagin și spermatozoizii din penis se întâlnesc cu ovulele și acolo se formează copilul. Singura întrebare care a venit de la el a fost: Mami, da vaginul poate intra în penis? Am răspuns simplu că nu, pentru că el este în interiorul corpului și nu în exterior ca penisul.

A doua discuție pe care am avut-o a fost mult mai interesantă. Pentru că a venit acasă și mi-a spus ca a auzit copiii vorbind despre ”futat”. Așa că l-am întrebat dacă știe ce înseamnă asta. Mi-a spus că înseamnă că penisul întră în vaginul femeii. Așa că am avut următorul dialog:

 • Uite, futat este de fapt futut și este varianta vulgară pentru acțiunea de a face sex sau a fa dragoste. Exact ca si la echivalentul vulgar al penisului. Oare ai avea ceva întrebări legat de asta?
 • De ce să faci asta?
 • Pentru că atunci când doi oameni se iubesc foarte mult vor să fie foarte foarte aproape unul de altul și să își exprime dragostea.
 • Da simți ceva când faci asta?
 • Da, simți plăcere și bucurie și multă apropiere față de celălalt om.
 • Și ca să faci copii este obligatoriu să faci asta?
 • Poți să spui că da.
 • Tu cu tati ați făcut asta?
 • Da
 • Serios????? Si ca să fac copii și eu trebuie să fac asta?
 • Este scârbos.
 • Interesul față de acest subiect apare de la o anumita vârstă, când se maturizează corpul. Când vei mai avea întrebări despre acest subiect, suntem aici să îți răspundem.

Discuția a fost destul de scurtă și am încercat să răspund cât mai concret și simplu. Și să răspund atât cât cere el. Am discutat despre faptul că este important să existe consimțământ din ambele părți pentru a ne atinge corpurile și că atunci când nu se mai simte confortabil să oprească orice interacțiune sau să ceară ajutorul unui adult în care are încredere. A schimbat subiectul destul de rapid și a trecut la Minecraft. Încă jocul asta bate sexul ?))))))

Să spun că nu am simțit tensiune în interior, aș minți. Dar tensiunea nu am simțit-o legat de ce îi spun, dar a venit din exterior. Din acea frică de a oferi informații care apoi se duc mai departe și s-ar putea ca nu toți părinții să fie în concordanță cu viziunea mea. Dar până la urmă responsabilitatea este față de copilul meu și modul în care acesta își formează imaginea despre corp și interacțiunile umane intime.

Mă bucur că am avut aceste discuții pentru că ele sunt o oportunitate foarte bună de clarificare și pentru noi părinții. Pentru unii chiar de vindecare sau de depășire a unor bariere.

La voi cum a fost? ? Cum merg aceste conversații?

Photo by Michael Prewett on Unsplash

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

About the Author

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these